Bartók Tavasz: így készült... a GisL I-II. rész

Velekei László még 2019-ben álmodta meg a Győri Balett legújabb darabját, arra azonban ő sem számított, hogy a bemutatóra majdnem másfél évvel később kerül csak sor. A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe minden balerina álma. Velekei ezt a misztikus, egyszerre gyönyörű és borzongató történetet gondolta újra és formálta a saját ízlésére, Lajkó Félix virtuóz zenéjére.

bartoktavasz2021_velekei_laci.jpgÍgy készült a GisL / Velekei László a próba közben /  Fotó: Valuska Gábor

A Bartók Tavasz stábját a társulat örömmel engedte be a színfalak mögé, hogy megmutassa a nézőknek, mennyi ember megfeszített munkája kell egy ilyen produkció színpadra állításához. Az alkotói folyamat pedig a GisL esetében minden szempontból rendkívüli volt, hiszen pandémia miatt a bemutató – és így természetesen a forgatás is – több mint egy évet csúszott, de a munka nem állt meg. Május 13. a nap, amikor végre - igaz, a képernyők előtt ülve, de - a közönség is megláthatja, mire készült immáron másfél éve Velekei László és társulata. A Bartók Tavasz új sorozatának köszönhetően pedig bepillanthatunk a kulisszák mögé, ott lehetünk a premier előtti utolsó próbákon és megismerhetjük a produkció főszereplőit is.

Mutass kevesebbet

Ajánló

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

Május 7-étől világsztárokkal, ősbemutatókkal, idén rendhagyó, streamelt formában, online platformokon várja a közönséget az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek!

süti beállítások módosítása