A Bartók Tavasz felejthetetlen pillanatai 2.0

A Bartók Tavasz ezen a héten is bőven tartogatott számunkra meglepetéseket. Alábbi képgalériánkkal szemléltetjük, hogy a fesztivál fellépői hogyan robbantották fel a Müpa termeit lenyűgöző koncertjeikkel. A sort egy igazi műfajteremtő produkció, Az aranyember ősbemutatója indította, ahol első alkalommal láthattuk és hallhattuk egy időben Korda Sándor 1918-as némafilmjét és Farkas Bence nagyzenekari művét Dubóczky Gergely vezényletében. Másnap az Aurevoir. online koncertjén bulizhattunk a képernyők előtt, részesülve abból a fékevesztett életigenlésből és szenvedélyből, amivel egy pillanat alatt meghódították a hazai színpadokat.

Őket a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar és Purcell Kórus váltotta, akik a Mozart-rajongóknak jártak a kedvében előadásukkal. Az est igazi különlegessége Berecz Mihály fortepiano-játéka volt, mivel ezzel a hangszerritkasággal csak nagyon kivételes alkalmakkor találkozhatunk élőzenei koncerteken. És ha már a különlegességekről szólunk, nem maradhat ki a sorból Charlie sem, aki az elmúlt 40 év hazai könnyűzenei világának egyik legmeghatározóbb alakja. Egyedülállóan izgalmas, a beat, pop és funky elemeit egyaránt ötvöző dalaival számtalan formációban lépett már fel. A Bartók Tavasz keretében együttesével és Váczi Eszterrel szerzett a nézőknek felejthetetlen estét.

A bejegyzés trackback címe:

https://bartoktavasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6316567624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek tucatnyi helyszínén 2024-ben is díjnyertes produkciók, világhírű előadók, magyarországi és ősbemutatók, nem mindennapi együttműködések, valamint a kortárs komolyzenétől a világzenén, a jazzen, a táncművészeten és a képzőművészeten át a könnyűzenéig saját műfajukban kiemelkedő alkotók várják a látogatókat.

 

Ajánló

süti beállítások módosítása