A Bartók Tavasz felejthetetlen pillanatai 2.0

A Bartók Tavasz ezen a héten is bőven tartogatott számunkra meglepetéseket. Alábbi képgalériánkkal szemléltetjük, hogy a fesztivál fellépői hogyan robbantották fel a Müpa termeit lenyűgöző koncertjeikkel. A sort egy igazi műfajteremtő produkció, Az aranyember ősbemutatója indította, ahol első alkalommal láthattuk és hallhattuk egy időben Korda Sándor 1918-as némafilmjét és Farkas Bence nagyzenekari művét Dubóczky Gergely vezényletében. Másnap az Aurevoir. online koncertjén bulizhattunk a képernyők előtt, részesülve abból a fékevesztett életigenlésből és szenvedélyből, amivel egy pillanat alatt meghódították a hazai színpadokat.

Őket a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar és Purcell Kórus váltotta, akik a Mozart-rajongóknak jártak a kedvében előadásukkal. Az est igazi különlegessége Berecz Mihály fortepiano-játéka volt, mivel ezzel a hangszerritkasággal csak nagyon kivételes alkalmakkor találkozhatunk élőzenei koncerteken. És ha már a különlegességekről szólunk, nem maradhat ki a sorból Charlie sem, aki az elmúlt 40 év hazai könnyűzenei világának egyik legmeghatározóbb alakja. Egyedülállóan izgalmas, a beat, pop és funky elemeit egyaránt ötvöző dalaival számtalan formációban lépett már fel. A Bartók Tavasz keretében együttesével és Váczi Eszterrel szerzett a nézőknek felejthetetlen estét.

Mutass kevesebbet

Ajánló

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

Május 7-étől világsztárokkal, ősbemutatókkal, idén rendhagyó, streamelt formában, online platformokon várja a közönséget az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek!

süti beállítások módosítása