Könnyű, jazz, etno, Bartók – playlist tavaszra!

bartok_tavasz_bloghu_playlist_1200_800.jpeg

Bartók bizony nemcsak a komolyzenére volt óriási hatással, de sok jazz- és könnyűzenész is gyakran nyúlt inspirációként a legendás zeneszerző műveihez. Munkássága az idei Bartók Tavasz fellépői közül is sokakat megihletett, aminek a fesztiválon is tanúi lehetünk majd, most pedig összegyűjtöttünk egy csokorral a legnépszerűbb zenékből, hogy alig néhány hónap múlva már jó ismerősként köszönthessék őket a nézők!  

Az amerikai zeneszerzőt, Uri Caine-t régóta foglalkoztatja a Bartók által gyűjtött és feldolgozott népzene, így nem meglepő, hogy budapesti koncertje is eköré épül, társaságul pedig a legjobb hazai muzsikusokat hívta: Lukács Miklós, Várallyay Petra és Szandai Mátyás csatlakozik hozzá. A szaxofonzseni Branford Marsalis is illusztris csapattal lép színpadra: magyar népzene ihlette, kifejezetten a Müpa felkérésére komponált művében barátai, Joey Calderazzo, Eric Revis és Justin Faulkner lesznek segítségére. Bartók szellemiségének Magyarország legizgalmasabb világzenei fesztiválja, a Budapest Ritmo létrejöttében is meghatározó szerepe volt: a többnapos programsorozat művészei idén is megidézik a fesztivál névadóját egy-egy Bartók által inspirált zenei pillanattal, miközben világ körüli zenei utazásra repítenek minket. Aktuális playlistünkben e csodálatos zenészek legizgalmasabb muzsikáiból és felvételeiből válogattunk: magával ragadó jazzfutamok, finom könnyűzenei dallamok, fűszeres etnoritmusok – tavaszra hangolunk! 

Mutass kevesebbet

Ajánló

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

A Bartók Tavasz 2023-ban is a hazai és nemzetközi művészeti élet meghatározó alkotóival, világhírű társulatokkal, lenyűgöző szólistákkal, különleges bemutatókkal várja a kultúrarajongókat Budapesten és az ország nagyvárosaiban.

 

süti beállítások módosítása