A klasszikus zene a legjobb orvosság

bartok_tavasz_bloghu_playlist_1200_800.jpeg

Az év első hónapjaiban gyakori, hogy elfog bennünket az egykedvűség érzése. Ez nem is csoda, hiszen a  karácsonyi időszak érzelmi túlfűtöttsége után hirtelen légüres térbe kerülünk. Az érzés ahhoz hasonlítható, amikor egy régóta tervezett utazás után a munkahelyünkön utolér a „Jó színed van! Jót nyaraltál?” kérdés. Ezzel végérvényesen vissza is térünk a hétköznapok monotonitásába. Tél végére a reggel túl soká felszálló, este pedig túl korán leereszkedő sötétség kezd már olyan unalmassá válni, mint a télikabátunk. Már minden porcikánkkal vágyunk a fényre, valamire, ami színt visz a mindennapokba. A Bartók Tavasznak erre is van orvossága, amelyet egy playlist formájában most át is nyújtunk: közel egynapnyi klasszikus zenei válogatásunk igazi emelkedettséget injektál a hétköznapokba.

Soroljuk, hogy kikkel aranyozhatjuk be az elkövetkezendő hónapokat, hogy aztán áprilisban jöhessen az igazi ünnep, vagyis élőben is találkozhassunk kedvenceinkkel. Hallhatjuk a német szimfonikus zenekarokból verbuválódott, maroknyi zenész alkotta klasszikus formációt, az Ensemble Minit, két fiatal, de már évek óta hangszere mestereként emlegetett művészt, a hegedűvirtuóz Julia Fischert és a zongora fenegyerekét, David Frayt. Gyönyörködve figyelhetjük a lélegzetelállító hangmagasságokat kiéneklő kontratenort, Anthony Roth Costanzót a barokk zeneirodalom legszebb áriáival, valamint a historikus zene legismertebb tolmácsolóit, a Collegium Vocale Gentet és a Ton Koopman vezette Amsterdam Baroque Orchestrát. A fekete-fehér billentyűk hazai sztárjai, Várjon Dénes és Villányi Dániel sem maradhatnak ki a válogatásból. Velük mind személyesen is találkozhatunk, ha végre kitavaszodik!  

A bejegyzés trackback címe:

https://bartoktavasz.blog.hu/api/trackback/id/tr9017239732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek tucatnyi helyszínén 2024-ben is díjnyertes produkciók, világhírű előadók, magyarországi és ősbemutatók, nem mindennapi együttműködések, valamint a kortárs komolyzenétől a világzenén, a jazzen, a táncművészeten és a képzőművészeten át a könnyűzenéig saját műfajukban kiemelkedő alkotók várják a látogatókat.

 

Ajánló

süti beállítások módosítása