Bartók Tavasz évszaktól függetlenül

Legyen akár fogvacogtató hideg, latyakos olvadás vagy túl korán érkező rügyfakadás, a közelgő Bartók Tavasz zenei kínálata minden időben tökéletes feltöltődést garantál. Készítettünk egy zenei válogatást a fesztivál legizgalmasabb előadóinak és alkotóinak produkcióiból, amelyből kiderül, melyek azok a koncertek, amiket semmiképp sem szabad kihagynunk a március utolsó napján induló programsorozaton. A playlist tökéletes aláfestés lehet a karácsonyi ajándékcsomagoláshoz, a két ünnep közötti pihenéshez, az eget rengető év eleji fogadalmak megtétele előtt vagy végrehajtása után, de jó szívvel ajánljuk március idusán is egy megkésett hólapátoláshoz. Lássuk, kikkel töltődhetünk az elkövetkezendő időszakban!

bartok_tavasz_bloghu_playlist_1200_800.jpeg

Meghallgathatjuk Benjamin Appl szívmelengető baritonját, aki a Gabetta Consort partnereként Bach legszebb áriáit hozza el a budapesti közönségnek, a magyar hegedűművészek egyik legünnepeltebb képviselőjét, Baráti Kristófot, de feledhetetlen perceket ígér a finnek nemzeti klasszikusa, Sibelius 5. szimfóniája, vagy a világhírű magyar zeneszerző, Ligeti György Hegedűversenye, amelyet Eötvös Péter vezényletével, a Klangforum Wien közreműködésével, Kelemen Barnabás előadásában élvezhetünk majd élőben a Müpa Hangversenytermében. A laza pillanatokra kiválóan rímelni fognak az EELS dalai, míg a drámaibb hangulathoz Bartók Béla örökzöld balettzenéje lesz a tökéletes párosítás. Jó szórakozást kívánunk!   

A bejegyzés trackback címe:

https://bartoktavasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8518003548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek tucatnyi helyszínén 2024-ben is díjnyertes produkciók, világhírű előadók, magyarországi és ősbemutatók, nem mindennapi együttműködések, valamint a kortárs komolyzenétől a világzenén, a jazzen, a táncművészeten és a képzőművészeten át a könnyűzenéig saját műfajukban kiemelkedő alkotók várják a látogatókat.

 

Ajánló

süti beállítások módosítása