Bartók Tavasz évszaktól függetlenül

Legyen akár fogvacogtató hideg, latyakos olvadás vagy túl korán érkező rügyfakadás, a közelgő Bartók Tavasz zenei kínálata minden időben tökéletes feltöltődést garantál. Készítettünk egy zenei válogatást a fesztivál legizgalmasabb előadóinak és alkotóinak produkcióiból, amelyből kiderül, melyek azok a koncertek, amiket semmiképp sem szabad kihagynunk a március utolsó napján induló programsorozaton. A playlist tökéletes aláfestés lehet a karácsonyi ajándékcsomagoláshoz, a két ünnep közötti pihenéshez, az eget rengető év eleji fogadalmak megtétele előtt vagy végrehajtása után, de jó szívvel ajánljuk március idusán is egy megkésett hólapátoláshoz. Lássuk, kikkel töltődhetünk az elkövetkezendő időszakban!

bartok_tavasz_bloghu_playlist_1200_800.jpeg

Meghallgathatjuk Benjamin Appl szívmelengető baritonját, aki a Gabetta Consort partnereként Bach legszebb áriáit hozza el a budapesti közönségnek, a magyar hegedűművészek egyik legünnepeltebb képviselőjét, Baráti Kristófot, de feledhetetlen perceket ígér a finnek nemzeti klasszikusa, Sibelius 5. szimfóniája, vagy a világhírű magyar zeneszerző, Ligeti György Hegedűversenye, amelyet Eötvös Péter vezényletével, a Klangforum Wien közreműködésével, Kelemen Barnabás előadásában élvezhetünk majd élőben a Müpa Hangversenytermében. A laza pillanatokra kiválóan rímelni fognak az EELS dalai, míg a drámaibb hangulathoz Bartók Béla örökzöld balettzenéje lesz a tökéletes párosítás. Jó szórakozást kívánunk!   

Mutass kevesebbet

Ajánló

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

A Bartók Tavasz 2022 áprilisában a hazai és nemzetközi művészeti élet meghatározó alkotóival, világhírű társulatokkal, lenyűgöző szólistákkal, különleges bemutatókkal várja a kultúrarajongókat Budapesten és az ország nagyvárosaiban.

 

süti beállítások módosítása