Világzenei körutazásra invitál a Budapest Ritmo

Idén se maradhat el a régió vezető világzenei fesztiválja, a Budapest Ritmo, ahol Európától Afrikáig, Izlandtól Kubáig, a Balkántól Ciprusig indulhatunk zenei felfedezőútra. 

bartok_tavasz_bloghu_playlist_1200_800.jpeg

A spirituális alaphangulatot az Egyiptom eltűnőben lévő örökségét, a zart ápoló, a Mazaher adja majd meg a nyitókoncerten, akik előtt a Saïd Tichiti által alapított Tariqa nem kevésbé szakrális dimenziókba utaztat „a világ legrégebbi, 4000 éves rock’n’rolljának” nevezett gnawával.
A magával ragadó zenei sodrás pénteken és szombaton indul be igazán: az Akvárium Klubban és az Erzsébet téren fellépő előadók alaposan kizökkentenek zenei komfortzónánkból: legújabb albumával érkezik Emilíana Torrini, a tuareg gyökerű Tamikrest, és a jazzbe hajló etnobeatet játszó, ukrán-lengyel duó, a DAGADANA. Akárcsak az előző években, idén is határokon átlépő, izgalmas formációkkal találkozhattok: lesz hagyományos horvát férfikórus, diaszpóra-jam, ciprusi avant és észt folk, katalán jazz és kubai a cappella is.  Visszatérő ismerősként köszönthetjük a Monsieur Doumanit, akik ezúttal a nyíregyházi Óperentziával adnak közös koncertet. A rockslágereket és kubai klasszikusokat kizárólag énekhanggal előadó Vocal Sampling garantáltan megtáncoltatja majd a közönséget, de nem lesz lazsálás az olasz Fanfara Station koncertjén sem. 

Mindenképp érdemes lesz velünk tartani április 12. és 15. között!, addig pedig hangolódjatok velünk és az idei Ritmo fellépőinek legjobb nótáival!

Mutass kevesebbet

Ajánló

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

A Bartók Tavasz 2023-ban is a hazai és nemzetközi művészeti élet meghatározó alkotóival, világhírű társulatokkal, lenyűgöző szólistákkal, különleges bemutatókkal várja a kultúrarajongókat Budapesten és az ország nagyvárosaiban.

 

süti beállítások módosítása