Dalok, amiket feltétlen hallgass meg a Spiritualized koncertje előtt!

Április 7-én először ad koncertet Magyarországon az elmúlt bő 30 év egyik legjobb, legfontosabb brit zenekara, a pszichedelikus-spacerockos-gospeles-soulos Spiritualized. Kihagyhatatlan esemény, tíz lemezük egy-egy dala a meggyőző érv, miért az.

240407_spiritualized_001_c_juliette_larthe.jpg© Juliette Larthe

Shine A Light (1992)

A zajrock úttörője, a Spacemen 3 megszűnése után Jason Pierce, azaz J. Spaceman a Spiritualizeddal folytatta álomszerű, lebegős, éteri elszállásait.

Lay Back In The Sun (1995)

Burjánzóan hangszerelt, tökéletesen felépített, hol robbanó zajorgiában, hol űrbe kilőtt ambient-szimfóniában megérkező dallamok

Ladies And Gentleman We Are Floating In Space (1997)

Míves, lenyűgöző dal, folyamatos játék az ismétlődések, a fokozások, a motívumok variálásának felemelő hatásával.

Broken Heart (koncert, 1998)

És persze élőben is a világ legjobbjai közé tartoznak – itt a megtört szerelem dalát vezetik elő monumentális formában.

Do It All Over Again (2001)

„Semmi sem rosszabb szeretteid fájdalmánál” – énekli Spaceman a 2001-es lemezen, amelyen ez a türelmetlen dal is bizonyítja, hogy azért a boldogság kiéneklésében is jeleskedik.

Lay It Down Slow (2003)

A zenekar leginkább spontán albumán ez a szokásosan gospeles, lúdbőröztető utolsó dal a bizonyíték, hogy a legjobb zárószámok mestereivel van dolgunk.

Soul On Fire (2008)

A betegségek, kórházi kezelések ihlette, nehéz LP ambientesebb, akusztikusabb, vonósokkal teli anyagán is akad szívhez szóló, nagy ívű dal.

Hey Jane (2012)

Angyali, éteri oldala mellett a Spiritualized mindig képes elképesztő pszichedelikus elborulásokra is: motorikus beaten blues-gospel-soul-zajrock zakatol.

Damaged (2018)

És persze a végtelenség érzését sem szűntek meg soha tökéletesen közvetíteni a zenében – mint például itt.

Always Together With You (2022)

Az eddigi utolsó lemezen a nyitószám is olyan, mint más együtteseknél a grandiózus zárószám. Bármelyik is szól majd a koncerten, nagyon jó lesz nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bartoktavasz.blog.hu/api/trackback/id/tr9518345405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek tucatnyi helyszínén 2024-ben is díjnyertes produkciók, világhírű előadók, magyarországi és ősbemutatók, nem mindennapi együttműködések, valamint a kortárs komolyzenétől a világzenén, a jazzen, a táncművészeten és a képzőművészeten át a könnyűzenéig saját műfajukban kiemelkedő alkotók várják a látogatókat.

 

Ajánló

süti beállítások módosítása