Így készült...a Vasarely-etűdök I-II. rész

A Bartók Tavasz: Így készült…  videósorozata ezúttal a jubileumát ünneplő Pécsi Balett új produkciójának színfalai mögé enged bepillantást, amelyet a 115 éve született Victor Vasarely művei inspirálták.

bartoktavasz2021_vincze_balazs_foto_pecsibalett.jpg

Vincze Balázs és Uhrik Teodóra / Fotó © pecsibalett.hu

A megalapításának 60. évfordulójára készülő társulat számára – pécsi alkotóműhelyként – fontos, hogy Vasarely szülővárosa megjelenjen az ünnepi előadásban, így a produkció vizualitását ihlető művek elsősorban a pécsi Vasarely Múzeum gyűjteményében található alkotások közül kerültek ki. A képzőművészetre reflektáló táncetűdöket a társulat meghatározó alkotója, a Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas koreográfus, Vincze Balázs álmodta színpadra.

A bejegyzés trackback címe:

https://bartoktavasz.blog.hu/api/trackback/id/tr7516574566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek tucatnyi helyszínén 2024-ben is díjnyertes produkciók, világhírű előadók, magyarországi és ősbemutatók, nem mindennapi együttműködések, valamint a kortárs komolyzenétől a világzenén, a jazzen, a táncművészeten és a képzőművészeten át a könnyűzenéig saját műfajukban kiemelkedő alkotók várják a látogatókat.

 

Ajánló

süti beállítások módosítása